Over Ernst van Bokhorst


Heb jij de moed voor echte verandering?

Het is als de dag van gisteren. Vrijdagavond, ergens in november, het was tussen 9 en 10 uur ’s avonds. Samen met mijn vrouw op de bank, kids op bed. We wisselden een paar woorden uit en pats boem… daar was het…. de moed stormde bij me binnen! In een keer voelde ik het in mijn lijf… slik… ik geloof dat ik een beslissing genomen heb… ik ga mijn baan opzeggen en ga het avontuur aan. Ik laat 22 jaar bankiers carrière achter me en ga me vol op mijn passie storten… Ik durfde het aan om uit mijn oude patroon te stappen en het risico te nemen.

Wordt het tijd voor wat meer risico bij jou?

Over Ernst van Bokhorst


Heb jij de moed voor echte verandering?

Het is als de dag van gisteren. Vrijdagavond, ergens in november, het was tussen 9 en 10 uur ’s avonds. Samen met mijn vrouw op de bank, kids op bed. We wisselden een paar woorden uit en pats boem… daar was het…. de moed stormde bij me binnen! In een keer voelde ik het in mijn lijf… slik… ik geloof dat ik een beslissing genomen heb… ik ga mijn baan opzeggen en ga het avontuur aan. Ik laat 22 jaar bankiers carrière achter me en ga me vol op mijn passie storten… Ik durfde het aan om uit mijn oude patroon te stappen en het risico te nemen.

Wordt het tijd voor wat meer risico bij jou?

Nothing happens until the pain of remaining the same outweighs the pain of change

- Arthur Burt

Omdat er meer is!

Na 22 jaar liet ik de financiële wereld achter me. Het bracht me veel prachtige ervaringen. Grote complexe transacties, eindverantwoordelijkheid en het leiden van teams en mensen. Eerst in het klein en later in het groot met verantwoordelijkheid voor teams o.a. in New York, Hong Kong, Singapore, Utrecht en Amsterdam. Veel polariteiten kwamen voorbij: van jong talent tot ingedutte medewerkers; van veel vrijheid tot een overkill aan control en beklemmende regels.

Na 22 jaar paste het mij niet meer: het mooie strakke jasje was gaan knellen en gerafeld geworden. Het was tijd om het jasje uit te doen en te accepteren dat ik niet wist welk jasje ik hierna zou aandoen en welke bij me paste. Tenslotte heb ik ervoor gekozen helemaal geen jasje meer te dragen;-)

Omdat er meer is!

Na 22 jaar liet ik de financiële wereld achter me. Het bracht me veel prachtige ervaringen. Grote complexe transacties, eindverantwoordelijkheid en het leiden van teams en mensen. Eerst in het klein en later in het groot met verantwoordelijkheid voor teams o.a. in New York, Hong Kong, Singapore, Utrecht en Amsterdam. Veel polariteiten kwamen voorbij: van jong talent tot ingedutte medewerkers; van veel vrijheid tot een overkill aan control en beklemmende regels.

Na 22 jaar paste het mij niet meer: het mooie strakke jasje was gaan knellen en gerafeld geworden. Het was tijd om het jasje uit te doen en te accepteren dat ik niet wist welk jasje ik hierna zou aandoen en welke bij me paste. Tenslotte heb ik ervoor gekozen helemaal geen jasje meer te dragen;-)

Leren waar het om gaat

Ik wilde als manager dat iedereen zijn taken uitvoerde zoals we dat bedacht en besproken hadden, dat medewerkers zelf hun oplossingen bedachten, de ruimte pakten die er was, tevreden waren en als resultaat natuurlijk blije klanten met als beloning een goeie winst.

En ik kwam erachter dat het niet altijd zo makkelijk is een succesvol team te creëren. Het kostte me soms veel moeite en er ging veel tijd in zitten. Uitleggen, bespreken, een geduldig oor hebben, misverstanden waardoor het soms een krachttoer werd. Herken je dat?

Op kracht kwam ik een heel eind maar toch eigenlijk ook weer net niet. Het is gewoon niet effectief. Hoe zit dat bij jou?

De neiging kan dan zijn in ander werk te vluchten, wat logisch is en op dat moment de gemakkelijkste weg. Je legt bijvoorbeeld de focus op het halen van de doelstellingen van de laatste 2 maanden van dit jaar, e-mails lezen, actielijsten maken, inhoudelijk aan een project werken. Allemaal ‘nuttige bezigheden’ waarmee je eigenlijk je eigen besluit tot actie uitstelt.

Wat ik ontdekte was dat afspraken geen echte afspraken zijn tenzij je op dezelfde golflengte zit. En dat als ik vertrouwen en oprechte aandacht geef, dit zichzelf terugbetaalt. En dat het niet alleen “zij” is maar ook “ik”. Wat heb ik te doen om beweging te krijgen? Elke keer weer mag ik naar mezelf kijken. Hoe meer ik hier mee experimenteerde (en af en toe fouten maakte) hoe meer energie mijn team kreeg, hoe leuker het werd en des te minder gezeur en onduidelijkheid er was. En weet je wat me het meeste verbaasde…..de flexibiliteit van mensen, dat iedereen dan echt wel dat stapje extra zet…. waardoor resultaten vanzelf komen. Kijk jij wel eens echt naar jezelf?


Waarom ik en vooral… waarom jij?
Dit gaat eigenlijk over jou en niet over de ander

Met een groot bankiershart stapte ik door de wereld: deals, underwrites, private equity, rights issues. Allemaal mooie termen waar ik dagelijks mee bezig was.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat mijn kracht maar deels in het echte bankieren zat en veel meer in de manier waarop ik dingen deed. De manier waarop ik contact met mijn klanten had, de verbinding met mensen, de manier van samenwerken, hoe ik in mijn managementteam probeerde het team mee te nemen en tot goede besluiten en samenwerking te komen. En ook het aantal mensen dat mij graag over hun loopbaan wilde spreken nam toe.

Het is duidelijk dat team- en organisatiedynamiek sterk bij mij leeft en een aantal jaar geleden besloot ik me hier steeds meer op te gaan richten. Allereerst om daar een nieuwe management uitdaging voor te zoeken in een team wat de nodige herstelpotentie had. Niet eenvoudig maar een geweldige uitdaging.

Zoals ik het zelf zeg ”je kunt de mooiste strategieën en ideeën verzinnen, je zult het vooral met de mensen moeten doen en prioriteit moeten geven aan hoe je samenwerkt anders komt geen een plan van de grond

Het gaat dus om mensen en hoe we het doen met z’n allen…en hoe we dat omzetten in klinkende munt voor onze organisaties…. daar word ik warm van en wil ik me ten volle voor inzetten.

Schuilt er in jou een leider die de verandering vormgeeft?

“Het is mijn missie om mensen te inspireren hun eigen vragen en onzekerheden serieus te nemen zodat ze de regie en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en hun functioneren en zo fundamenteel kunnen bijdragen aan de organisaties waarmee ze verbonden zijn en de maatschappij als een geheel.

Ik wil mensen, teams en organisaties faciliteren om hun volle potentie naar boven te halen. Ervoor te zorgen dat ze het verschil gaan maken”

- Ernst van Bokhorst

Hoe ik werk


Klanten geven me terug dat ik vertrouwen schep, oprecht ben en van individuen een team weet te smeden. Tegelijkertijd merken mijn klanten dat ik de zakelijke realiteit weet te verbinden met de onderstroom in teams. Juist die combinatie levert een gedegen nieuwe koers én die vonk die mensen tot nieuw gedrag en andere resultaten aanzet.

Ik straal een prettige, uitnodigende energie uit waarbij mensen rust ervaren en het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen laten zien. Deze uitnodigende energie en de rust die ik kan scheppen zijn voor mensen een bron voor veiligheid en verbinding. Mensen komen graag bij me om ook kwetsbaar te kunnen zijn. Weten dat ik er ben om hen te begeleiden. Juist vanuit deze veiligheid is duidelijkheid en leiderschap op zijn effectiefst.

Ik werk met mijn interventies in het hier en nu. Hierbij staat veiligheid centraal in mijn werk. Eigenaarschap, verantwoordelijkheid en commitment in het team zijn essentieel.

Iedere situatie is uniek en een grondige voorbereiding is essentieel. We bouwen samen een programma dat voor je werkt en we hebben helderheid over doelen. Een duidelijk “Contract” met het team: hoe gaan we het samen doen!

Graag deel ik het onderstaande omdat ik het diep van binnen geloof en ervaren heb.

“Ik heb de overtuiging dat iedere manager, iedere CEO, iedere leider echt kan leiden, echt authentiek kan zijn en vooral mag staan voor zijn groep.

Iedereen kan leiden, een leider zijn, groot en klein….en een leider zijn is niet de stoerste zijn, maar juist de persoon die het juiste doet, verstandig is, zijn hart laat spreken, duidelijk en krachtig kan zijn en ook weer aandacht heeft en zachtmoedig is. “

Iedereen kan dit…. dat geloof ik diep van binnen. En het begint bij leiderschap voor jezelf….”

- Ernst van Bokhorst

Is jouw interesse gewekt?


Herken je jezelf in de situatie die ik heb beschreven? Dan is het wellicht tijd om eens samen koffie te drinken. Uiteraard geheel vrijblijvend denk ik graag een uurtje met je mee.