Persoonlijke coaching


Welkom op mijn pagina voor persoonlijke coaching. Ik beschrijf hier wat de essentie van coaching is voor mij, wat voor een begeleider ik ben en wat persoonlijke coaching je oplevert. Kijk of dit bij je past. Resoneert het? Stuur me dan een mail. Dan gaan we samen aan de slag. Je bent van harte welkom.

Groet, Ernst

"All coaching is, is taking a player where he can’t take himself."

Essentie van persoonlijke coaching

Soms komt je op een plek waarin bij je denkt en voelt “shit…hoe verder?” Ergens schuurt het en je weet niet helemaal wat het is en wat je er vooral mee moet.

Ergens ontstaat het verlangen om te verdiepen, te ontdekken wat je hebt meegemaakt. Wat je gevormd heeft en hoe dit jou nu in je functioneren beïnvloed.

Het is net als de beer, die wakker wordt uit een winterslaap, eerst is beweging moeilijk, vermoeiend, maar je weet dat het tijd is om wakker te worden je te bewegen naar het opkomende licht. Je staat op de overgang naar een nieuwe fase, een nieuwe richting en transitie.

In het begin voelt het uitdagend, misschien wel lastig, de winter is alleen voorbij en het voorjaar lonkt.. de nieuwe energie, de nieuwe ruimte krijgt plek in jou, je ontluikt en komt tot bloei.

Meekijken

Soms heb je iemand nodig die met je meekijkt en meedenkt, als je er alleen even niet uitkomt. Wat kom je tegen in je werk, jezelf of in je omgeving waar je nog geen goed antwoord op weet? Wat wil je leren? Hoe wil jij je voelen? Zoek je een professional die de diepere lagen pakt? Iemand die de onderliggende dynamiek verheldert, die je spiegelt en op weg helpt?

Ik wil graag mijn wijsheid en ervaring delen, ik vertel je niet wat je moet doen, mijn rol is het om de weg te openen, een plek te creëren waarin jij inzichten krijgt en ophaalt die voor jou essentieel zijn. Mijn milde ogen kijken naar jou, wie je in essentie bent en ik breng je naar de punten waar het soms knelt. Daar waar het verstrikt zit, om weer wat ruimte en lucht te brengen.

"The distance between your dreams and reality is called action.”

We werken op een rustige plek, tijd om te landen en even de drukke wereld achter je te laten. Essentieel in mijn begeleiding is dat je loskomt van bestaande gedachtepatronen, overtuigingen. Dat begin bij het brengen van rust in jezelf en in het contact onderling. De basis is vertrouwen. Hierin kunnen we verder bouwen. In de begeleiding ga ik ervoor, geen onderwerp blijft onbesproken, we gaan niet om de hete brei heen draaien. Waar gaat het echt om!

Ik werkt met verschillende stappen die we zetten om in een aantal afspraken tot de essentie te komen. Welke is natuurlijk afhankelijk van jou. Uiteindelijk werken we naar het doel wat jij hebt geformuleerd of ontwikkeld gedurende de afspraken.

Mijn werk is gebaseerd en geinspireerd op Systemischwerk, NLP, Lichaamswerk en Energetisch werk. Als deze stromingen gebruik ik wanneer het past, het juiste moment om vanuit verschillende invalshoeken jou te helpen.

Ik maak ook graag gebruik van Oracle Cards en Tarot om te verdiepen zodat je jouw boodschap op een andere speelse manier ziet en hoort.

Aanpak


Wat het je oplevert

Wat levert het je op? Ik gebruik graag de metafoor van de walvis. Zijn verlangen om dieper te gaan, helemaal vrij te zijn en jezelf vredig te voelen in de grote weidse oceaan, symbool voor oude wijsheid. Het gaat om emotioneel gezond zijn. Een persoonlijkheid die niet bang is zich persoonlijk en vanuit zijn gevoel uit te drukken. Iemand die moeilijk terrein heeft doorkruist en in het leven uitdagingen overwonnen heeft. Dit geeft bedding.

Het is een verreikende ervaringen die stabiliteit, kracht en diepte opleverde. Hierdoor is er ruimte voor compassie voor jezelf en de ander.

Insteek van coaching

  • Professioneel leiderschap
  • Impact vergroten, grenzen stellen
  • Conflicthantering, omgaan met emoties
  • Doorbreken van beperkende (gedrags)patronen
  • Meer in contact komen met gevoelens en/of verlangens (van hoofd naar hart)
  • Omgaan met lastige emoties zoals weerstand, angst, woede en onrust
  • Beter in balans zijn en (weer) stabiliteit in jezelf ervaren
  • Het gevoel niet op je plek te zijn of niet uit de verf te komen
  • Loskomen van een dieperliggende verstrikking vanuit het familiesysteem

Is jouw interesse gewekt?


Herken je jezelf in de situatie die ik heb beschreven? Dan is het wellicht tijd om eens samen koffie te drinken. Uiteraard geheel vrijblijvend denk ik graag een uurtje met je mee.

Ik volg de gedragsrichtlijnen en ethische code van Phoenix Opleidingen. Hier staat ook een klachtenregeling en klachtencommissie bij waarbij je terecht kunt.